Jagoda kamczacka – to nowa „superżywność”
Owoce jagody kamczackiej to produkt, który jest niezbędny w konstruowaniu nowoczesnej, zbilansowanej diety, jak i w medycynie naturalnej. Posiada właściwości prozdrowotne (przeciwutleniające, przeciwzapalne i przeciwbakteryjne). Zawartością witamin i minerałów przewyższa większość popularnych owoców jagodowych. Zawiera 4-krotnie więcej antyoksydantów i flawonoidów, niż maliny, borówka czy truskawka. Dzięki tym właściwością zaliczana jest do „superżywności” (superfood). Jest bogata w takie związki jak: fenole, irynoidy, antocjany, witamina C, rutyn, kwercytyna i związki pektynowe.

Osoby, które regularnie spożywają owoce i 100% soki z owoców jagody kamczackiej są zdrowsze, piękniejsze, mają więcej energii i radości. Uprawiane na naszej plantacji odmiany zrywany po osiągnięciu optymalnego smaku, który jest kombinację smaków maliny, jeżyny, porzeczki i borówki. Owoce są szczególnie lubiane przez dzieci.